Lister og dritt

Som alltid på denne tiden av året, er det tid for kåringer og lister.

Iallefall hvis vi følger medienes trang til å spy dem ut. Selv om det er en dårlig skjult hemmelighet at det er bare for å fylle romjulen med innhold skrevet for tre uker siden, slik at folk kan være hjemme og drikke foran barna sine, og kaste opp svineribbe gråtende på badegulvet. Så, mine venner og fiender, hva var best – ifølge meg – i år? Det er jo tross alt utrolig viktig for deg å vite hva jeg synes er best.

Vi kan begynne med filmer. Alle liker filmer. Ingen svarer ‘NEI,’ på ‘liker du filmer?’ Med mindre de er utrolig hippe og ‘egentlig bare liker bøker og veganmat.’ Disse folka burde lenkes fast til et vikepliktskilt og skytes i fjeset. Dere, nå sklir vi ut. Tenker en kjapp topp tre burde duge.

rush
1. RUSH
Hva, en film om Formel 1? Ja, faktisk. Regissert av familieøyeblikkenes ukronede konge, Ron Howard. En film som spiller så til de grader på de riktige strengene. Vel mine strenger iallefall. Hvis ikke den klarer å lure fram noen tårer, ER DU DØD INNVENDIG OG INGEN VIL NOENSINNE LIGGE MED DEG.

opengrave
2. OPEN GRAVE
Aldri hørt om? Neivel. Det er en thriller, en fet en sådan. Med brilliante Sharlto Copley i hovedrollen, kan det jo umulig gå galt. Han våkner i en massegrav, lettere fri for hukommelse. Rull intriger, paranoia og reinspikka moro.

onlygodforgives
3. ONLY GOD FORGIVES
Hipstervalget for å virke mystisk og intellektuell. Fargerik og stillferdig sak, av Winding-Refn (Drive,) med Gosling (Også Drive a gitt,) i hovedrollen. En særdeles mørk og utrivelig affære, men absolutt verdt en titt.

Så kan vi vel ta for oss spill. Det har jo gått fra å være noe for brillejenser med inntørket sæd på lårene til den litt for store buksa fra Coop Obs, til å bli noe for særdeles metroseksuelle hipsterjesuser dekket av tatoveringer og brukte jeansjakker.

gtav
1. GRAND THEFT AUTO V

GTA er jo alltid artig. Skyte dudes, og se hva Trevor finner på; hva mer trenger man?

thelastofus2. THE LAST OF US
Et utrolig pent spill, med en veldig god historie. Kampsekvensene blir etterhvert litt rutine, men historien har kroken i munnviken din hele veien.

monaco3. MONACO: WHAT’S YOURS IS MINE
I overkant gøyalt lite heistspill, hvor du og idiotvennene dine liksom skal samarbeide om å stjele ting og tang. Ender opp i en enorm spoleringsfest hvor alle skriker til hverandre om hvor udugelige de er. Fantastisk gøy.

Da gjenstår det vel bare å kåre årets galfisk. Her er den fullstendige listen:

1. GALFISK
Den mestvinnende gjennom tidene, galfisk er nok en gang årets galfisk.

happynjujer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s