Fra avgrunnen

Det hender iblant.

Regnet smyger seg lekent nedover nakken, mens du sitter der og nyter en sigarett, og titter på undermenneskene som lusker rundt og lever sine tarvelige små liv. De betyr noe. Tror de da. Viktigste er å tro.

Et ledig øyeblikk på et busstopp brukes til å kommentere en nettavisartikkel. Der, har de hatt en enorm innflytelse på hvordan tingene skal være, ved å plassere sine velmente og naive tanker under en artikkel om, tja, la oss si innvandring. Eller kanskje voldtekt. Voldtekt er i vinden. Men ja, de reddet verden der. Kanskje tilogmed en syrlig facebook-status om hvordan tingene skal være, deretter kokt ned til en kortfattet tweet etterpå.

Det plager meg at folk tror de utretter noe med sitt endeløse fjas og latterlige hashtagger. For er det en ting man skal være klar over, så er det at en hissig melding over internett om hvordan ting skal være, blir for det første møtt med folk som er uenige og like hissige tilbake, men ikke minst, blir den møtt av et enormt hav av likegyldighet og forsvinner i en sky av mystikk og avføring.

Det eneste som blir tatt seriøst over nettet, er trusler. Og slik syntes jeg det igrunn kan fortsette. All denne seriøsiteten, lemfeldig forhold til virkelighet og fri tolkning av statistikk, er jeg så lei. Diskuterer som bustene fyker. Apropos fri tolkning av statistikk. Jeg har oppdaget at det går ca to tweets i en diskusjon, før det blir hersketeknikker og en diskusjon om hvordan man diskuterer.

For noen latterlige skapninger menneskeheten er.

Reklamer

En kommentar om “Fra avgrunnen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s