Dans i minefelt

Mer åpenhet. Mer demokrati.

Fantastisk og enkel retorikk, hvisket oss ømt i øret etter den absolutt mest horrible hendelsen i Norge på denne siden av 2. verdenskrig. En veldig god stund var det akkurat det akkurat slik. Vi overøste hverandre med varme åpne tanker, ytringsroser og frihetsallsang av en låt som høres ganske annerledes ut når Libanon-veteraner synger den. Ytringsfriheten fløt ut i gatene, så vi vasset til knærne i flotte fremmedkulturutspill, regnbuer og flagg i alle retninger. Det var fantastisk.

Men så ble nå det en gang mandag da. Helgen kan ikke vare evig. Nå har krøllefant og brillejens Fjordman fått penger av Fritt Ord. 75 000 lyder summen på, for å drodle ned sine innerste tanker om at muslimer forsøker å ta over huset hans for å bygge det om til moské. Det er jo en gøyal tankegang, konspirasjonsgærninger lever nok utfordrende og spennende liv. Som du sikkert forstår, liker jeg ikke Krøllebrillejens noe særlig, og ei heller hans mildt sagt paranoide og gale meninger.

Men skal han få gi ut bok? Og få hjelp til dette, fordi slike som han er persona non grata overalt? Ja, hvorfor ikke. Det blir ikke mer åpent og demokratisk enn det.

Så kommer vår selvutnevnte helt ut på …HEY HVOR ER DU? To sekunder…kan jeg få litt mer Eskil Pedersen i monitor? SMINK JÆVELEN FERDIG DA. Møt meg på kamera to.

Ehm. Så kommer vår selvutnevnte helt ut på scenen. Hei til deg, Eskil Pedersen. Han mener at Fjordjens IKKE BURDE MENE SLIKE TING. Ja, jeg er med deg så langt. OG IKKE SKRIVE BOK MED SLIKE FORKASTELIG MENINGER. Haha, girei a Eskil, mer åpenhet, mer demokrati, var ikke det en grei..ikke det nei, ånei. Jaaa, nei, så slik er det, jada. Pedersen mener blant annet at nå skal Fjordkrølle forsvare sine synspunkter, og det er jo ugreit. Vel, hvis ditt tilsvar til hans forsvarstale er, IKKE SI SLIKT istedetfor DETTE ER IKKE RIKTIG FORDI; så er det bare å finne på noe annet å gjøre.

Ikke gidd å brems ytringsfriheten a, Eskil. Det er kjipern. Det er lov å være uenig med andre, og forøvrig kan man gjøre som man vil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s