Korea, type Nord

Rare greier, veldig rare greier.

Du har nok sikkert fått med deg at en eldre, liten og tykkfallen asiat med høyt hår og gøyale briller fikk hjerteinfarkt og døde for en liten tid tilbake. Kim Jong-il, eller Kimmebassen om du vil, sitt vesle, sarte hjerte stoppet den 13. desember. Vel kanskje da, man vet jo aldri med de derre derre nordkoreanerne. Hans sønn, Kim Jong-un har jo tross alt ingen fødselsdato. Og Jong-il sin far, Kim Il-Sung er død. Men er udødelig. Og evig president.

Kimmebassen er født på et magisk fjell. Revolusjonsfjellet, eller noe slikt vås, i Nord-Korea. Dog, bare hvis du ser bort fra det faktum at han ble født i Sibir under farens eksil. Pfft, detaljer. Foruten å allerede som femåring være hovedmistenkt for sin lillebrors drukningsulykke, ble fødselen hans varslet på forhånd. Av en svale. Mhm. Og da han kom skliende ut av sin kjære mor, dukket det opp en dobbelregnbue som strakte seg over heeeele himmelen. Ikke minst dukket det opp en ny stjerne.

Og nå sørger hele Nord-Korea. En due børstet snø av en statue, skjærer gråter, isbreer sprekker og voldsomt vær er alle bevis på at tilogmed NATUREN er særdeles opprørt på grunn av Jong-il sin bortgang. Litt underlig, for ifølge mine nyhetskilder virket denne Kim Jong-il NOGET usympatisk. Men det er kanskje bare mitt inntrykk. Levende bilder av gråtende nordkoreanere har virkelig overbevist meg om hvor stor denne mannen var. Pluss de ti centimetrene han hadde i skosålene da. Dog må jeg innrømme at da bildene rullet over tv-skjermen, var jeg umiddelbart usikker på om Nord-Korea var blitt invadert av zombier, eller om Justin Bieber hadde annonsert at det skulle bli konsert i Pyongyang.

Pyongyang. Hva er det for slags navn på en hovedstad? Høres ut som en hissig skuddveksling i en Star Wars-film.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s