Underlig uke

Ja, nei, hva kan man si. Mye rart har foregått denne uka.

I tilfeldig rekkefølge selvsagt. En Liverpoolbadeball scorte selvmål da den forsøkte heltemodig å stoppe et skudd fra en Sunderlandspiss. Noe som skapte stor ståhei, og badeballen ble intervjuet av News of the World. Det var jo en rimelig tøysete sak av dem, men hvem forventer vel noe mer fra den kanten.

Pakistan har invadert seg selv med ca 28 000 soldater. Heldigvis er de 28 000 blitt oppjustert av tallblinde journalister i diverse tabloider, til 60 000, så det går nok sikkert fint. De pakistanske styrkene vil visstnok ‘bli ferdig før vinteren kommer.’ Er jo slitsomt å løpe rundt med snø på hjelmen, ja, det er faktisk ganske utrivelig med våte sokker og kalde telt. Krig er jo tross alt en sommeraktivitet. I alle fall hvis man skal følge den siste trenden med krigføring i ørkenstrøk med masse god og varm olje man kan fyre med.

Moland og French sine våpen er visstnok i Norge. Noe som leder meg til å tro at de er noen jævler til å skyte, det er jo en rimelig grei distanse mellom Arendal og Kisangani. Furuholmen fortsetter å fable om pirater og gisler, samt at Norge burde erklære krig mot Kongo, minst.

Ellers har uka blitt brukt til å bygge opp kveldens ENORME-ØST-MOT-VEST-KRIG-VOLDTEKT-HATKAMP-SEX-PENIS-SAMMENLIGNING-BYRIVALISERING-oppgjør mellom Brann og Vålerenga. Eller Vålerengen som de kaller dem i Bergen. Men hva slåss de så enormt om? ÆRE, sier de som tror det er relevant. Strengt tatt er det vel bare en fjerdeplass det står om, som vil resultere i Europacup og omtale i nasjonale medier en liten tid fremover.

SÅ har vi ministerkabaler og andre fabler. Symbolske omveltninger er på gang, som media gir inntrykk av at er VELDIG viktig. Kristin Halvorsen fra Arbeiderpartiets underorganisasjon SV skal ikke sitte på et kontor og ikke skjønne hva alle tallene betyr lenger. Nå skal hun sitte på et annet kontor og ikke skjønne seg på ord som ‘kunnskapsløftet’ og ‘skole’ i stedet. Big Daddy Støre skal forøvrig fortsette å uttrykke bekymring over utenriksproblemer, og Stoltenberg får fortsatt lov til å late som om han kler dress i debattprogrammer.

Reklamer

En kommentar om “Underlig uke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s