Slik Kongo ser det

Joshua Fransk og Leo Tolstoj Moland er verdt minst 3038 milliarder. Her er hvorfor:

French, geriljaleder, løytnant, oberst-major og en del av en enorm hemmelig hær. Moland, omtrent det samme. Ikke minst er begge to King of Gangsters – noe som åpenbart er feil, for det kan bare være en konge. Så da må en av dem være prins, men det er lett å blundre litt innimellom. Men det handler bare om semantikk. De dreper for fote, det vil si, de drepte bare en, og lot to være igjen, som er ødelagt for livet, med mindre de får 500 000 dollar hver slik at de kan kjøpe seg hver sin flatskjerm og PS3 for å spille vekk de vonde minnene lekent plassert av Kongos militære – Jeg mener, French og Molands berserkergang i jungelen.

Ikke minst er disse to gale vikingene med i den norske spesialenheten for spionasje på afrikanske liksomdemokratier, nemlig Kongens Garde. Og etter de har drept og spist sjåføren, Kasongo Abedi – eller Abedi Kasongo blant rettsmedisinere, ler og koser de to seg mens de tørker opp blodet, som de gale gangsterkongespionene de er.

Deres øverste leder er en alvorlig, beret-fektende kar fra Drammen som peker på Afrika. Som forøvrig er målet for en enorm offensiv for den nevnte hemmelig hæren. For, hvorfor ville vel ellers en nøktern, militærnektende drammenser med pressekort iføre seg British Special Air Service-beret og peke på Afrika? Å påstå at dette var en kar som tøyset seg med mobilkameraet er latterlig, søkt og absurd. Det er latterlig søkt absurd faktisk.

Enken og broren/onkelen/bestefaren/sønnen, samt fagforeningslederen til sjåføren skal såklart få erstatning. Det er en enorm belastning å ikke få juling når man har glemt å lage middag, å bestemme seg for hvilket familieforhold man har til avdøde, og å vite at man ikke får fagforeningskontigenten for neste år. Stakkars enka, som er så fortvilet over situasjonen at hun ikke vet om hun har syv eller ni barn.

All denne ‘nekter å snakke i retten fordi det er en hodeløs farse’-ingen er åpenbart et tegn på at de stod i ledtog med Saddam Hussein, som lærte dem hvordan man vinner en rettsak. Og ga dem soldater. Og kjemiske våpen. Og et kart over Amazonas, hvor man finner blant annet Eldorado og giftfrosker.

Disse kildene som hevder at dommen allerede er ferdigskrevet er skitne løgnere. Men hevet over enhver tvil, de er skyldige. For slikt VET vi bare her i Kongo.

Mvh, Rettsvesenet i tøyserepublikken Kongo

Reklamer

2 kommentarer om “Slik Kongo ser det

 1. Jo, takk. Greit nok at det godt er mulig disse evneveike halvmilitære noksagtene faktisk har klart å finne rett vei å vende et våpen, og uheldigvis fått sjåføren sin i sikte i det de fant det morsomt å trykke på «den rare tingen som beveger seg» – rettsikkerhet og fornuft er visst ikke klare forutsetninger for det juridiske systemet i Kongo.

  For oss som sitter her oppe i det noe ødslige, kalde nord, så er det med litt ubesluttsom latter som halvveis setter seg fast i vrangstrupen vi ser på denne farsen.

  Samtidig er jeg veldig glad for at jeg ikke selv befinner meg i en lignende situasjon – la meg si det sånn – skulle jeg noensinne komme meg opp i noe slikt, så ville jeg nok valgt å skyte først og flyte etterpå, fremfor å ta sjansen på en rettferdig rettsak.

  Det er tragisk. Tragikomisk, rett og slett. Og, med stor fare for å få stempelet «rasist» så blir det litt sånn… «hvorfor i pokker ga Europa opp koloniene sine igjen?»

 2. Jeg må si, korrupsjon tjener!
  Jeg skal bli helkorrupt, få masse penger, og så kan jeg presse enda mer penger!
  Det var gøy
  Det er gøy
  Den saken har bare tatt av og viser til hvorfor man unngår slike områder… støtte de med noen milliarder er nok på rett plass, de trenger utdanning for å få noen til å lese lovene sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s