Voldtatt av ordensmakten

En gjeng tilbakestående mennesker iført trange klær og en sykkel plassert i skrittet har blitt skjendet av det norske politi.

Rettferdigheten fikk seg en knekk forrige uke. Syklister ble henvist til sykkelstien rett ved siden av veien de syklet på av ordensmakten. Det var horribelt, ifølge en av syklistene. Hva blir det neste? Må man drikke rett fra kartongen? Er opp ned, og høyre venstre?

EN SYKLIST? PÅ EN SYKKELSTI? UHØRT! Jeg foretrekker at de virrer frem og tilbake i veibanen, driter i vikeplikt og flagrer gjennom lyskryss på rødt. Jeg elsker det faktisk, spesielt når det er en 10-20 syklister i hver sin Tour de France trøye tar hele feltet gjennom grimesvingene. Darling, I LOVE IT *knips*

Jeg er også veldig glad i å ligge bak en svinesteik pakka inn i et lite lommetørkle som puster hardere enn Darth Vader mens han surrer midt i veien i slowmotion oppover en lang bakke. Ved siden av veien? Der ligger sykkelstien, der syklene løper fritt og gresser når de ikke er i bruk. Å be ham om å komme seg til helvete over på sykkelstien ville vært særdeles uhøflig og feil av meg, og politiet. Det går jo mennesker der – da er det bedre å sykle sammen med aluminiums beist på minst ett tonn som holder en gjennomsnittsfart på 60 km/t, er ført av fotballmødre på vei til kamp, rabiate ungdommer og sinte, skjeggete menn med pilotbriller som absolutt ikke har tid til ‘dette’, hva enn ‘dette’ innebærer. For å ligge bak en hobbysyklist med bilen er noe man alltid, med glede, tar seg tid til. Man får sett litt på naturen, hørt litt på radio, tittet litt på sykkelstien intet mindre enn to meter fra syklisten, lest en bok, tatt seg en lur, osv. I det hele tatt, noe alle og enhver burde ta seg tid til.

For hva skulle vi gjort uten syklister midt i veien? Komme tidsnok på jobb? La være å plukke tenner og biter av en stilig sykkelhjelm ut av grillen etter en tur? Få lavere blodtrykk?

Nei! La dem være der, vi ELSKER dem!

Reklamer

3 kommentarer om “Voldtatt av ordensmakten

 1. Syklister er da også mennesker, til tider, ikke bare bondemat(les:roadkill).
  Dessuten har jo de rett i å sykle på veien, sykkelstier? Det ville jo vært som å kjøre bilen på gangstien, ville det ikke? Dessuten er fotgjengere mye farligere, de kan jo bli forbigått i oppoverbakker f.eks.
  Det er jo en skam vanskelig å bære, ergo farlig for både selvtillit og kan i ekstreme hold føre til dødsfall.
  Videre må det da også sies at man ikke trenger førerkort for å kjøre på rødt lys, så det tapes da nada om en ikke innehar eller har planer om å få seg et.
  Dessuten, er det ikke ekstra gøy å sykle når du selv har vært bak nevnte syklister og endelig kan ta igjen når de selv er i bilen?
  Disse tanketomme, skjødesløse, uemptaiske, evneveike og latterlige personene burde heller fått oppnådd målet sitt, møte den store grillen på en godværsdag.
  Min oppfordring til syklister som bryter sånne enkle, trivielle regler : IKKE BRUK HJELM!

 2. Nå fikk jeg litt lyst til å kjøpe meg bysykkel. Hm. Jeg er jo ikke så glad i å sykle.

  Kanskje jeg egentlig bare har lyst til å høre deg kjøre igjen? xD

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s